Beschut Wonen

Beschut Wonen Brugge vzw
Hoefijzerlaan 40
8000 Brugge

T 050 44 50 90
F 050 44 50 80
info@beschutwonenbrugge.be

Woonvormen

Beschut Wonen Brugge biedt begeleiding en staat ook in voor huisvesting. Wonen in een huis van beschut wonen kan enkel als er ook nood is aan begeleiding.

Beschut Wonen Brugge beschikt over verschillende woonvormen. Bij de aanvraag bespreken we welke woonvorm het best past bij de wensen en noden van de kandidaat bewoner.Kamer wonen
In deze woonvorm wonen 4 tot 7 mensen samen in een huis. Elke bewoner heeft een eigen kamer. De kamer wordt naar eigen wens ingericht. De keuken en woonkamer worden gedeeld. Sommige kamers hebben apart sanitair, in andere huizen wordt dit gedeeld. Wonen in een gemeenschapshuis betekent niet dat de bewoners alles samen doen. Hoe er wordt samengewoond, is een thema van bespreking met de medebewoners en de begeleiding.

Studio wonen
In deze huizen zijn er 3 tot 8 studio’s. Iedere studio beschikt over een aparte keuken en apart sanitair. De studio’s zijn er dus op voorzien om alleen te wonen.

Individueel wonen
Indien aangewezen kunnen bewoners van Beschut Wonen Brugge ook na het groeps- of studio wonen volledig zelfstandig wonen met begeleiding. Dan huren zij een eigen woonst op de reguliere markt of via de sociale huisvesting. Individueel wonen kan een verdere stap zijn naar meer zelfstandig wonen.

Goed om te weten:

Statuut van bewoners: bewoners worden administratief beschouwd als alleenstaanden, ook al woont men samen met anderen in één woning. Dit is belangrijk voor wie een uitkering ontvangt.