Beschut Wonen

Beschut Wonen Brugge vzw
Hoefijzerlaan 40
8000 Brugge

T 050 44 50 90
F 050 44 50 80
info@beschutwonenbrugge.be

Buddywerking

De Buddywerking is vanuit Buddywerking Vlaanderen georganiseerd. In de regio Noord West-Vlaanderen zijn er 3 contactpunten: Brugge-Oostkust, Houtland en Oostende.

De Buddywerking brengt een vrijwilliger (een buddy) in contact met een persoon met een psychische kwetsbaarheid (een deelnemer). Zij ontmoeten elkaar om de 14 dagen voor een vrijetijdsactiviteit: een babbel, een wandeling, een culturele activiteit… Omdat de “klik” belangrijk is, wordt er rekening gehouden met de verwachtingen van de buddy en de deelnemer.

Wie psychisch kwetsbaar is raakt makkelijk sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen, en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in een vriendschappelijke ongedwongen sfeer.

Heb je om de twee weken enkele uurtjes vrij? Ga je graag met mensen om? Kom dan zeker eens langs voor informatie! Het vrijwilligerswerk biedt je bovenal boeiende en leerrijke ervaringen en vormt zeker ook voor de deelnemer een meerwaarde!


Wij richten ons tot de regio Noord -West-Vlaanderen met contactpunten in

Brugge (en Oost-Kust)     050/44.50.88 of  brugge@buddywerking.be
Oostende                        059/50.05.00 of  oostende@buddywerking.be
Houtland                         050/96.00.26. of houtland@buddywerking.be

Wij hebben ook een algemene website.